منصور قاسمی، کارشناس گردشگری،در خصوص توریستکارت اظهار کرد: با توجه به کاهش ارزش پول ملی ایران نسبت به یورو و دلار، به نظر میرسد توریستکارت تأثیر چندانی نخواهد داشت.
این مشکل بهویژه به دلیل برداشت پول بهصورت ریالی از این کارتهاست، که با کاهش ارزش ریال، کارایی خود را از دست میدهد. اگر برداشت پول بهصورت دلاری یا یورویی انجام شود، شاید این کارت تأثیر بیشتری داشته باشد؛ اما درنهایت، اگر گردشگر فقط ریال دریافت کند، مزیتی برای او نخواهد داشت.
او در ادامه گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا، گردشگران از کارتهای بینالمللی مانند مسترکارت و ویزاکارت استفاده میکنند. با این کارتها، گردشگران میتوانند از خودپردازها پول برداشت کنند یا انتقالهای مالی انجام دهند.
در کشورهای پیشرفته در صنعت گردشگری، کارتهای معتبر آمریکایی و اروپایی بهراحتی قابلاستفاده هستند و گردشگر میتواند بدون دغدغه خرید کرده و هزینههای خود را پرداخت کند؛ اما در ایران، متأسفانه این کارتها بهندرت قابلاستفادهاند. این موضوع ممکن است باعث دلسردی گردشگران از سفر به ایران شود.
قاسمی با اشاره به چالشهای جذب گردشگران اروپایی، یکی از بزرگترین مشکلات در این زمینه را نیاز به تبلیغات گسترده دانست و افزود: باید به توریستها ثابت کنیم که ایران کشوری امن است.
این موضوع تنها به امنیت داخلی ایران بستگی ندارد؛ بلکه با روابط سیاسی و فرهنگی ایران با کشورهای اروپایی و سایر کشورها نیز ارتباط دارد.
اگر این روابط تقویت شود، گردشگران اروپایی بیشتر تمایل خواهند داشت به ایران سفر کنند. چنانچه روابط سیاسی ایران با کشورهای دنیا در وضعیت مناسبی قرار نداشته باشد، این امر تأثیر منفی بر تصویر ایران در سطح جهانی خواهد گذاشت؛ در نتیجه، بسیاری از گردشگران ممکن است از سفر به ایران منصرف شوند.