ملک به عنوان یک کالای سرمایه ای همواره یکی از مقاصد سرمایه گذاری در ایران بوده است. چنین وضعیتی باعث شده است که از یک طرف خانه های خالی در ایران به تعداد قابل توجهی باشد و از سوی دیگر به علت افزایش بسیار زیاد قیمت مسکن عده ای به سختی صاحبخانه بشوند. از همین رو مجلس یازدهم اقدام به وضع قانون مالیات بر خانه های خالی نمود تا اولا بخشی از سود این فعالیت غیر مولد را اخذ نماید و ثانیا از این طریق عرضه خانه های خالی به بازار مسکن را افزایش دهد.تصویب این قانون هر چند یک اقدام مثبت بود ولی تا به امروز نتوانسته تاثیری بر بازار مسکن داشته باشد
در این رابطه مهدی طغیانی نماینده ی مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در گفتگو با تیمچه دلایل اجرایی نشدن قانون مالیات بر خانه های خالی را بررسی نمود. وی در این خصوص گفت:«این قانون یک ستون فقرات داشت که سامانه املاک و اسکان بود.قرار بود این سامانه توسط وزارت راه و شهرسازی راه اندازی شود و سپس فراخوان ثبت نام انجام شود بدین صورت که هر خانه ای که مقابل کد پستی آن ،نامی به عنوان مالک یا مستاجر وجود نداشت خالی قلمداد بشود.
طغیانی در مورد نقشی که دستگاه های دولتی در این برنامه باید ایفا می کردند،اظهار داشت:«البته در قانون هست که باید دستگاه های مختلف مردم را به این سمت سوق بدهند که همه ملزم باشند در این سامانه ثبت نام کنند.به عنوان مثال اداره ی آب،برق، گاز ،آموزش و پرورش و … برای ثبت نام مدارس و یا دریافت کارت بانکی و گذر نامه و گواهی نامه و …وقتی آدرس را میخواهند فقط به همان آدرسی که در سامانه ی املاک ثبت شده است رجوع نمایند.
بر این اساس مردم می بایست مطلع باشند که تنها یک آدرس درست باید داشته باشند و آن هم آدرسی است که در سامانه ی املاک ثبت شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ضمن مرور آنچه در زمان بررسی قانون صورت گرفته گفت: این برنامه ای است که مد نظر قانون گذار بود و دولت باید از آن حمایت می کرد و همه ی دستگاه ها کمک می کردند تا شکل بگیرد.ولی متاسفانه این امر تا کنون محقق نشده است.البته یک بار فراخوان داده شد و عده ای در سامانه ثبت نام کردند و اطلاعاتشان ثبت شد،ولی سامانه دچار مشکل شد و اطلاعات آن از بین رفت.
وی در مورد اینکه در حال حاضر نظارت این قانون به چه صورت است، بیان کرد : آقای پژمان فر در کمیسیون اصل نود حداقل یکی دوماه یک بار دستگاه ها را دعوت می کنند،و تلاش می کنند که قانون اجرا شود.ولی با این حال متاسفانه روند کار خیلی کند است.
مهدی طغیانی هم چنین در مورد وضعیت خانه های خالی در اصفهان گفت:اطلاعی از آمار و ارقام دقیق ندارم.ولی چیزی که مشهود است و با یک تردد ساده در شهر نیز مشخص می باشد، بالغ بر ۱۰یا بیست هزار واحد خالی در اصفهان داریم.مثل مجموعه ی ولیعصر سمت امیر حمزه، یا تعداد زیادی از واحدهای ساخته شده در کشوری، خیلی از واحدهای گل نرگس (البته این واحدها زیرساخت ندارند)،ولی جزو واحدهای خالی محسوب می شوند.هم چنین در شهرهای جدید مثل بهارستان و فولاد شهر و … هم واحد خالی زیاد داریم.