به گزارش «تیمچه»بر اساس گزارش رسمی منتشرشده از سوی وزارت نیرو، از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه) تا ۲۷ اردیبهشتماه، میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور به ۱۹ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب رسیده است. این رقم در مقایسه با ۳۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۴۰ درصدی را نشان میدهد.
کاهش خروجی سدها
میزان خروجی آب از سدها نیز روندی کاهشی داشته است. در این بازه زمانی، ۱۷ میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب از سدها تخلیه شده است، در حالی که این عدد در سال گذشته ۲۰ میلیارد و ۶۵۰ میلیون مترمکعب بود. بنابراین، خروجی سدها نیز ۱۷ درصد کاهش یافته است.
افت 21 درصدی حجم ذخایر آبی
حجم ذخایر آب مخازن کشور نیز کاهش یافته است. در حال حاضر، ۲۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در مخازن سدها وجود دارد؛ در حالی که این عدد در مدت مشابه سال قبل ۳۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب بوده است. این ارقام بیانگر کاهش ۲۱ درصدی حجم ذخایر است.
نیمی از سدهای کشور خالی اند
در حال حاضر، تنها ۵۲ درصد ظرفیت مخازن سدها پر بوده و ۴۸ درصد آنها خالی است. این وضعیت به روشنی از کمبود منابع آبی و بحران خشکسالی حکایت دارد.
از سوی دیگر، ارتفاع بارشهای کشور نیز به شکل نگرانکنندهای کاهش یافته است. از آغاز سال آبی تاکنون، میانگین بارش کشور ۱۴۱.۴ میلیمتر ثبت شده است. این میزان نسبت به میانگین بلندمدت ۲۲۷.۷ میلیمتر، ۳۸ درصد کاهش داشته و در مقایسه با ۲۳۰.۸ میلیمتر سال گذشته نیز ۳۹ درصد افت نشان میدهد.
وضعیت سدهای کشور نیز در بسیاری از استانها بحرانی است. بررسیها نشان میدهد سدهای استانهای تهران، خراسان رضوی، قم، هرمزگان، زنجان، کرمان، فارس و مرکزی در وضعیت نامطلوب قرار دارند.