صادرکنندگان از تأثیرگذاری تعطیلی‌های اخیر و مشکلات قطعی برق و سیستم‌ها بر فعالیت‌هایشان گلایه‌مندند

گرفتاری‌های تاجران اصفهان پس از فرابنفش

حوزه‌های اقتصادی که با کشورهای خارجی ارتباط مستقیم دارند، در طول این روزها عملا امکان تداوم فعالیت نداشته‌اند و ازاین‌رو یا بخش زیادی از فعالیت‌هایشان تعطیل یا در فعالیت‌هایشان وقفه ایجاد شده است.

تاریخ انتشار: 11 ماه قبل
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
گرفتاری‌های تاجران اصفهان پس از فرابنفش

به گزارش اصفهان زیبا؛ حوزه‌های اقتصادی که با کشورهای خارجی ارتباط مستقیم دارند، در طول این روزها عملا امکان تداوم فعالیت نداشته‌اند و ازاین‌رو یا بخش زیادی از فعالیت‌هایشان تعطیل یا در فعالیت‌هایشان وقفه ایجاد شده است. تاجران اصفهانی با مسائل مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

اعلام نرخ ارز ازسوی صرافی‌ها سر ساعت 11 صبح و از سوی دیگر، تعطیلی بانک‌ها در ساعت 12 ظهر، مانع تبادل اطلاعات و اعلام نرخ‌های به‌روز توسط تجار اصفهانی با فعالان اقتصادی سایر کشورها شده است. به این مشکلات قطعی برق و اینترنت را هم باید اضافه کرد. تمامی این محدودیت‌ها در حالی است که مسئله زمان‌بندی‌ها و روزهای کاری برای تاجران به‌دلیل ارتباطات بین‌المللی اهمیت دارد و آن‌ها مشکلات اخیر را منجر به افزایش ریسک فعالیت‌های اقتصادی و در صورت ادامه‌یافتن مانع از حفظ بازارهای صادراتی اعلام می‌کنند.

برای تبادل اطلاعات اقتصادی مشکل داریم

یکی از صادرکنندگان اصفهان به «اصفهان زیبا» می‌گوید: «یکی از نکات تأثیرگذار در روابط بین‌الملل، تطبیق زمان کاری با زمان فعالیت فعالان اقتصادی سایر کشورهاست. در شرایط فعلی این زمان‌بندی‌ها و اختلاف ساعات با کشورهای دنیا در روند فعالیت اقتصادی وقفه ایجاد کرده و مانع از این شده است که بتوانیم تبادل اطلاعات با فعالان اقتصادی سایر کشورها داشته باشیم.»

ریسک صادرات افزایش یافت

حمیدرضا مؤمنی تصریح می‌کند: «ما باید منتظر اعلام نرخ ارز تا ساعات 11 باشیم و در این فاصله تعطیلی برخی مراکز هم مزیدبرعلت شده است و مانع از این می‌شود که تبادل اطلاعات اقتصادی و اطلاعاتی درخصوص نرخ‌ها با فعالان اقتصادی سایر کشورها داشته باشیم. این مسئله برای صادرکنندگان قابل‌تحمل نیست؛ چون با ریسک بالایی مواجه می‌شوند. اگر بخواهند به خاطر این عدم تطبیق ساعات، نرخ‌های روز قبل را مدنظر قرار دهند برایشان مشکل‌ساز می‌شود.»

نرخ‌ها را نمی‌توانیم تطبیق دهیم

این صادرکننده ادامه می‌دهد: «در شرایطی که صادرکنندگان با مشکلات ترانسفورد، سیاست‌های مرزی مواجه هستند، قطعی برق و اینترنت و اختلاف ساعات برای تطبیق نرخ‌ها نیز مشکلاتشان را مضاعف کرده و این مشکلات برای تصمیم‌گیری‌ها خطرناک است و مانع از برنامه‌ریزی درست می‌شود. در این شرایط صادرکننده نمی‌تواند رقابت و بازار را حفظ کند.»

حفظ بازارها مشکل شد

مؤمنی خاطرنشان می‌کند: «بازاریابی مهم است؛ اما حفظ بازار برای صادرکنندگان مسئله به‌مراتب مهم‌تری به‌شمار می‌رود. در این شرایط وقفه‌هایی که بین ساعات کاری ایجاد می‌شود و تعطیلی‌ها فعالیت‌های تجار را محدود کرده است و باعث می‌شود در حفظ بازارهای صادراتی با مشکل مواجه شویم.»

افزایش هزینه‌ها با قطعی برق و اینترنت

مؤمنی خاطرنشان می‌کند: «هم‌زمان با قطعی برق، واحدهای مختلف تعطیل می‌شوند و در روند فعالیت‌های اقتصادی وقفه ایجاد می‌شود. وقتی طی یک شیفت کاری برق نیست، امکان تعدیل نیرو هم وجود دارد. این قطعی‌ها در بخش کشاورزی مشکلات متعددی ایجاد کرده است؛ چون هزینه‌های نگهداری افزایش پیدا می‌کند.» او تأکید می‌کند: «اگر صادرات افزایش پیدا کند، تولید رونق می‌یابد. باتوجه به منابع انرژی خورشیدی و نیروی انسانی ماهر می‌توان با نگاه صادراتی محصولات را تولید کرد. برای تولید محصولات با نگاه صادرات‌محور باید در مرحله عمل از صادرکنندگان حمایت شود و این مشکلات را رفع کرد تا اختلالی در فعالیت تجار ایجاد نشود.»

ارتباط تجار با بازارهای جهانی کاهش یافت

تاجران با صراحت اعلام می‌کنند وقتی ساعت 12 شهر بانک‌ها تعطیل می‌شوند و هر روز ساعت 11 نرخ ارز صرافی اعلام می‌شود، طی یک ساعت حواله به بانک نمی‌رسد و پس از آن نیز مشکلات قطعی برق و سیستم‌ها و دردسرهای وصل‌شدن به فیلترشکن برای برقراری ارتباط با فعالان اقتصادی سایر کشورها، فعالیت‌های اقتصادی را دچار مشکل کرده است.

یکی دیگر از صادرکنندگان اصفهان نیز به «اصفهان زیبا» می‌گوید: «باتوجه به تعطیلی پنجشنبه و جمعه در کشور خودمان و تعطیلی شنبه و یکشنبه در کشورهای خارجی، بازرگانان فقط سه روز می‌توانند ارتباط کاری داشته باشند؛ ضمن اینکه تعطیلی بانک‌ها و سازمان‌های اداری مزیدبرعلت شده و برای بازرگانان محدودیت ایجاد کرده است. این وقفه‌ها منجر به کاهش ارتباط تجار با بازارهای جهانی و افت فروش بازرگانان شده است.»

دردسرهای قطعی اینترنت برای صادرکنندگان

علی شریعت خاطرنشان می‌کند: «تمامی فعالیت‌های تجارت خارجی با اینترنت انجام می‌شود. سرعت اینترنت پایین است و قطعی برق و اینترنت برای تجار مشکل‌ساز شده است. فیلترشکن برای صادرکنندگان اهمیت دارد؛ چون در شبکه‌های اجتماعی واتساپ و تلگرام با شرکت‌های خارجی در ارتباط هستند که پایین‌بودن سرعت اینترنت و قطعی‌ها، آن‌ها را دچار مشکل می‌کند.»

این صـادرکننده اذعان می‌کند: «صادرکنندگان تا ساعت 11 باید منتظر نرخ ارز صرافی باشند و ساعت 12 بانک‌ها تعطیل می‌شوند که در این فاصله نمی‌توانند تبادلات اطلاعاتی با فعالان اقتصادی داشته باشند و این مسئله مهمی برای صادرکنندگان است.»

برچسب
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- Your opinion will be published in Isfahan Ziba news site after the approval of the editor