اصفهان قطب تولید محصولات متنوع کشاورزی در کشور

سید محمد موسوی ، رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان،استان با وجود داشتن تنها سه درصد از اراضی کشاورزی کشور، به دلیل بهره‌گیری از دانش بومی، استفاده بهینه از منابع محدود آبی و تنوع اقلیمی، به یکی از قطب‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی و دامی در ایران تبدیل شده است.

اصفهان به‌عنوان استانی تاریخی و تمدن‌ساز، نه‌تنها در عرصه فرهنگ و صنعت، بلکه در حوزه کشاورزی نیز جایگاهی ویژه دارد. این استان با وجود داشتن تنها سه درصد از اراضی کشاورزی کشور، به دلیل بهره‌گیری از دانش بومی، استفاده بهینه از منابع محدود آبی و تنوع اقلیمی، به یکی از قطب‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی و دامی در ایران تبدیل شده است.

بهره‌وری بالا در سایه محدودیت منابع

استان اصفهان با وجود محدودیت جدی منابع آبی، سالانه بیش از هشت میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید می‌کند.

سید محمد موسوی – رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان:

“با وجود سهم اندک اصفهان از اراضی کشاورزی کشور، توانسته‌ایم جایگاهی در خور در تولید محصولات متنوع به دست آوریم.”

قدرت در تولیدات دامی و پروتئینی

  • 🥇 رتبه اول در تولید محصولات دامی کشور (۱۵٪)

  • 🥇 رتبه اول در تولید شیر (حدود دو میلیون تن)

  • 🥇 رتبه اول در تولید تخم‌مرغ (۲۵۰ هزار تن)

  • 🥇 رتبه اول در تولید گوشت بوقلمون و شترمرغ

  • 🥉 رتبه سوم در تولید عسل

رشد آبزی‌پروری و تولیدات خاص

  • 🥇 رتبه اول در تولید ماهیان زینتی (بیش از ۸۵ میلیون قطعه)

  • 🥇 رتبه اول در تولید تخم ماهی قزل‌آلا

محصولات زراعی و توسعه گلخانه‌ها

  • 🥇 رتبه اول در تولید بذر سیب‌زمینی

  • 🥉 رتبه سوم در تولید محصول سیب‌زمینی

  • 🥉 رتبه سوم در تولید جو

  • 🥈 رتبه دوم در تولید گلرنگ

  • 🥉 رتبه سوم در تولید محصولات گلخانه‌ای

  • 🥇 رتبه اول در صادرات محصولات گلخانه‌ای

قطب تولید نهال، نشاء و گل‌های زینتی

  • 🥇 رتبه اول در تولید نهال درختان میوه

  • 🥇 رتبه اول در تولید نشاء محصولات گلخانه‌ای

  • 🥉 رتبه سوم در تولید گل‌های شاخه‌بریده

  • 🥇 رتبه اول در تولید گل شب‌بو

اصفهان، هاب گیاهان دارویی ایران

  • 🥉 رتبه سوم در سطح زیر کشت گیاهان دارویی

  • 🥇 رتبه اول در میزان تولید گیاهان دارویی