برداشت ۴۰۰ تنی گردوی خوانسار با وجود کاهش تولید/ استفاده از فناوری‌های نوین برای ارتقای کیفیت

مدیر جهاد کشاورزی خوانسار از برداشت حدود ۴۰۰ تن گردو از باغات این شهرستان خبر داد و گفت: با وجود کاهش تولید به دلیل سرمازدگی و خشکسالی، اجرای طرح‌های اصلاحی و استفاده از ماشین‌آلات مدرن، کیفیت محصول را به طور قابل توجهی افزایش داده است.

به گزارش تیمچه؛اکبر مردانی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوانسار ، از آغاز برداشت محصول گردو در این شهرستان خبر داد و به تشریح جزئیات این فصل برداشت پرداخت.

وضعیت تولید و برداشت:

وی اظهار داشت: «شهرستان خوانسار دارای ۷۵۰ هکتار باغ گردو است که پیش‌بینی می‌شود در سال جاری به دلیل سرمازدگی بهاره و خشکسالی، متوسط عملکرد کاهش یافته و حدود ۴۰۰ تن محصول از ۵۰۰ هکتار باغ بارور برداشت شود.»
مردانی افزود: «عملیات برداشت محصول تا اواسط پاییز در این شهرستان ادامه خواهد داشت.»

به کارگیری فناوری‌های نوین:

مدیر جهاد کشاورزی خوانسار به یک تحول مثبت در فرآیند برداشت اشاره کرد و گفت: «امسال برای چندمین سال متوالی، برداشت محصول توسط دستگاه‌های برداشت گردو (شیکر) در تعدادی از باغات شهرستان انجام می‌شود که به تسریع فرآیند و کاهش هزینه‌ها کمک شایانی می‌کند.»

طرح‌های اصلاحی و ارتقای کیفیت:

وی از به ثمر نشستن طرح‌های اصلاحی خبر داد و توضیح داد: «بخشی از درختان گردویی که طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ با اجرای طرح «پیوند سرشاخه‌کاری» اصلاح شدند، هم‌اکنون به مرحله بهره‌برداری رسیده‌اند.»
مردانی خاطرنشان کرد: «محصول تولیدی این باغات از نظر اندازه، درصد مغز، یکنواختی و کیفیت ظاهری نسبت به سال‌های گذشته بهبود قابل توجهی یافته است.»

تأثیر اقتصادی و توصیه‌های پایانی:

این مقام مسئول با اشاره به تأثیر مستقیم کیفیت بر ارزش اقتصادی گفت: «این ارتقای کیفیت، باعث افزایش ارزش اقتصادی محصول می‌شود و انتظار می‌رود باغداران بتوانند محصول خود را با قیمت بالاتر و در بازارهای هدفمند عرضه کنند.»
وی در پایان بر رعایت اصول پس از برداشت، شامل خشک‌کردن استاندارد، درجه‌بندی و بسته‌بندی مناسب تأکید کرد و آن را عاملی کلیدی برای حفظ کیفیت و به حداکثر رساندن درآمد باغداران دانست.